onsdag 10. august 2011

Vårruller :)

Har nylig hatt sommerferie, og da lærte jeg å lage vårruller :)
Det var ikke vanskelig i det hele tatt, så tenkte jeg skulle lage det når jeg kom hjem :)

Gikk på asiatisk butikk og kjøpte risark, nudler, krydderblanding og søt chilisaus med gulrot i, og fant resten av ingrediensene på vanlig dagligvarebutikk :)

Her var ingrediensene jeg endte opp med:
-Risark
-Glassnudler
-Krydderblanding
-Sweet Chilisaus for vårruller
-500 g kjøttdeig
-Kyllingfileter
-Gulrøtter
-Paprika   
-Kinakål
-Purreløk  
-Ris

Kuttet opp grønsaker i små biter/terninger og blandet det sammen :)
Brukte 3 gulrøtter, 1 paprika, 3 blad kinakål og en halv purreløk (bruk gjerne mer om du vil)
Tar litt tid å kutte opp alle grønsakene.






Kokte ris og stekte kjøttdeig samtidig, slik at det rakk å kolne litt før alt skulle blandes sammen.

Krydret kjøttdeigen med litt chilipepper, peppermix og skogskrydder.






Stekte grønsakene for å få litt gyllen farge på de. trengte ikke mere enn 1 -2 minutter, rørte hele tiden i de for at de ikke skulle bli brent underveis.








Blandet så ris, kjøttdeig og grønsaker sammen.
Deretter helte jeg Kryddermiksen oppi, og krydret med litt ekstra utenom, som spisskummen, koriander, garam masala og chilikrydder (ta siste etter eget ønske til styrke), og smak deg frem til det er bra nok for deg :)





Så var det å legge på risark, ca 1 1/2 toppet spiseskje pr ark (finnes litt større ark enn de jeg brukte nå, så ta til det ser greit ut).

Arkene toler å bli dradd litt i, ser tynne og skjøre ut, men er litt sterke. Du kjenner fort hvor mye du kan dra i de ;)




 Rull først nederste hjørnet og stram litt til, så arket ligger inntil fyllet.









 Brett inn hjørnene etterpå, og rull helt sammen.

Kan være greit å fukte enden med litt vann, bruk fingrene el pensel, alt etter hvor enkelt du gjør det ;)
Vannet blir som lim på enden.





Slik blir rullen ferdig rullet :)
Så er det bare å begynne på neste ;)









Greit å ha noe å legge de på underveis :)









Helte solsikkeolje i stekepannen (kan og bruke annen olje, gjerne oljer som er nøytrale på smak), la den dekke hele pannen, slik de stekes jevnt.

Vent til oljen er skikkelig varm (jeg satt på varme 5 av 6, holdt for meg).

Og BRUK en klype eller annet som du får lett snudd de med. Ikke brenn deg på oljen :S , så vær forsiktig og ikke hast med stekingen :)

Følg med på når vårrullene blir gylne, det går fort, så snu til neste side (mine stektes på 3 sider).

Nå brukte jeg bare kjøttdeig og ris m/mer. Neste gang skal jeg bytte ut det med Kylling og nudler :)

Håper du synes dette høres godt ut og enkelt ut å lage ;)

Tidkrevende, men veldig godt!

4 kommentarer:

  1. Tusen takk ;) tok en stund, så var virkelig deilig å sette seg ned :P

    SvarSlett
  2. he du laga Ann-Helen? :) eller bare veit du at det e godt? ;)

    SvarSlett