fredag 15. juli 2011

Puffene jeg har laget :)

Har laget meg to stk puffer til å sitte på :) litt artig å ha noe som ikke bare er kjøpt!

Vi fikk noen teppeprøver på interiøravdelingen vår som vi skulle selge ut, for å slippe å kaste de.
Der fant jeg to teppeprøver av kuskinn i mange små sirkler sydd sammen. Et i bruntoner og et i gråtoner.
Tenkte da at de ble sikkert tøffe å lage krakker av :)

Når jeg var på stoff og stil kjøpte jeg også noe møbelstoff, fant da et i en kjempefin blåtone til det grå skinnet, og et beige til det brune skinnet. Da ble det litt mer nøytralt enn det blå :)
Kjøpte 2 stk skumgummikuber, som jeg skjærte ut kantene på, for å få de mer sylinderformet :) Målte først opp hvor mye jeg skulle kutte av og tegnet opp med en blyant. Så brukte jeg en skarp fiskekniv (smal og lang) til å skjære vekk hjørnene og formet den til sånn jeg ville ha den :)Så la jeg stoffet med baksiden opp, og målte og tegnet opp hvor mye stoff jeg trengte, og laget sirkler ut av det som skulle være topp og bunn.
 Klipte ut stykkene og satt sammen toppen og siden for å sy dette sammen, valgte å prøve å sy dette helt rundt for å slippe mange sidesømmer på siden.

 Brukte litt ekstra margin på stoffet i tilfelle jeg skulle sy noe feil, eller det skulle bli stygt, men det gikk egentlig fint, så bare klipte jeg av det overflødige, slik det sto igjen 1cm etter det var ferdig sydd.
 Når jeg hadde sydd sammen toppen med siden, så plasserte jeg kuskinnet oppå toppen og begynte å sy. Trodde nålene kom til å knekke når jeg skulle sy dette fast, siden det er så tykt, men det gikk heldigvis fint, så da var det bare å kjøre på ;)
Viktig å holde stoffet beint og strekke det ut mens jeg sydde på skinnet.


Her er resultatet av toppen sydd på. Synes egentlig det ble bra.
Prøvde trekket på puffen før bunn ble sydd på, og måtte stramme inn litt, så det ble noen sømmer på sidene likevel. men det gjorde ikke noe fant jeg ut :)

 Her har jeg festet bunnstoffet på trekket, på puffen. Dette sydde jeg for hånd med små sting (noe som tok litt laang tid, men så er jeg pirkete da :P ) Det ble et bra resultat synes jeg :)
 Måtte nesten ha et nærbilde og :)
Festet nåler ned i skumgummien, så holdt stoffet seg fint på plass uten å skli.

 Her er bildet av den blå puffen, nesten ferdig å sy :)
 Det her ble resultatet :) egentlig ganske fornøyd med innsatsen min :P
Så nå har vi ekstra sitteplasser enten inne eller ute på verandaen :)
Enkle å flytte rundt på og behagelige å sitte på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar