tirsdag 15. november 2011

Utstillinger

Her er en litt tidligere utstilling jeg lagde.
Lyst og feminint tema tenkte jeg. Bildet jeg har hengt opp er et veldig populært bilde, finnes i ett annet motiv og.

Har brukt et servise som heter Saga, laget av benporselen. Et helt enkelt og hvitt servise som kan brukes til alt. Ellers har jeg brukt et enkelt bestikk som er litt buet. Kan fint brukes til både hverdags og andre anledninger - alt etter din smak kanskje ;). Ellers er glassene fra Soul. Nytt merke vi har fått. Stetten på glasset gjør det litt mer elegant, enn om det hadde vært helt vanlig stett synes jeg :)
Ellers er det litt pyntegjenstander fra Eightmood. De har masse fint! :)

Tekstilene er også fra Eightmood. Der har vi utallige produkter å velge blant. Alt for enhver smak tenker jeg.










Det har blitt jul hos oss, og da vare det på tide å fornye utstillinger slik kundene får se litt mer av julevarene våre, enn bare i reolene.
Har endelig fått litt tid til å lage utstillinger, eller måtte ta meg tid. Det har vært så mye å gjøre nå i det siste, at dette har ikke blitt prioritert. Men nå var det endelig på tide å fornye, til min store glede! ;)

Dette er den ene av de to jeg lagde idag på jobb.

Valgte å gå for et juletema med hvitt, rødt og grått.
På juletreet har jeg brukt få glasskuler. Brukte heller mye av pynt som stoffhjerter, filtnisser og pynt i tre. Synes dette er et enkelt og fint tema å bruke om du ikke vil ha for mye glitter og stas. Ser heller på dette som mer hjemmekoselig. Mye av denne typen pynt, er det kanskje mange som klarer å lage selv, eller lager sammen med barna. Kanskje det er dette som gjør det mer hjemmekoselig? :) Det er vel slik forskjellige meninger kommer frem tenker jeg.
Lyktene er enkle og fine. Rødfargen er akkurat slik jeg synes den "julerøde" fargen skal være (etter min mening). Valgte å legge lyskjede av stjerner inni, bare for å gi et annet uttrykk enn bare *lykt med kubbelys inni*. Nissen bak heter "Luringen". Skjønn nisse vi har fått inn i år. Tror han drar på mange lure pakker til store og små ?? ;) Ellers har vi fått inn litt tekstiler med påtrykte jule-sangtekster. Fint å ha for de som glemmer teksten på en julesang ;) På veggen har jeg hengt opp en nissekalender, ved siden av henger en vegghylle fra Covent Garden. Pyntet opp med litt juledekor og adventslys oppå. Ellers har jeg brukt saueskinn på gulvet for å mye opp litt istedenfor juletreunderlag eller et vanlig teppe.


Dette er utstilling nr 2 som jeg rakk å lage idag.
Stilen er enkel, men lun og varm.Her har jeg byttet ut de hvite krakkene med røde krakker.
På gulvet har jeg brukt reinsdyrskinn, noe jeg og brukte oppå krakkene, som er mindre reinsdyrskinn-sitteunderlag.
Kransen på veggen er typisk jul, valgte å bruke den istedenfor et bilde eller speil. Syntes den passet godt inn med stilen jeg ville ha frem.

Serviset jeg brukte, er det nye juleserviset vi har fått inn i år. Det er egentlig to forskjellige, et med hjerter og et med striper, men kan fint kombineres, da det er samme fargeskala på de.
Pyntet det enkelt med innslag av kongler og grenkranser.
Bestikket er det samme som forrige utstilling, men siden det er så enkelt i formen, kan det lett brukes til mer enn bare en stil.
Servietten med hjorten på, er fra fjorårets "kolleksjon", men mye av samme tema er å finne i år blant julepynten, så da kunne jeg fint bruke det i år og ;)


Her tar jeg igjen hjortehodene på lysene. Adventstallene henger på "hodene", som pigges inn i lysene. Enkelt og tøft for de som liker denne stilen. Fatet har rustfarge. Vi trodde kanskje først at det var noe feil med det, men det skal tydeligvis være sånn.. :P artig å se hvor mye spesielt som lages.



Da var det bare å få unnagjort resten av utstillingene mine på jobb.. :) Så da kommer det vel kanskje mere snart (håper jeg) ;) Snakkes plutselig!

mandag 14. november 2011

Sarah Bernhard kaker

Fikk for en tid tilbake smake noen kjempegode småkaker, nemlig Sarah Bernhardt kaker, som jeg bare måtte prøvebake! :)
Lette etter oppskriften på nettet, og det var mange å velge mellom. Men fant til slutt en passende oppskrift å prøve ut :) Her er hvordan jeg lagde de:

Ingredienser:
500 g ferdig kransekakemasse
330 ml kremfløte
150 g mørk kokesjokolade
100 g smeltet mørk sjokolade
4 ss delfiafett

Fremgangsmåte:
Bunnen stekes på 210 grader i ca 7 min på midterste rille.

Trøffelkrem dag 1:
Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Trekk kjelen til side og rør i blandingen til sjokoladen er smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer, helst til dagen etter. (jeg rørte ofte i den, slik den ble fortere kald, så klarte å lage de på en dag).


Bunn: Kjevle ut kransekakemassen til den er ca. 1 cm tykk. Stikk ut små rundinger (bruk et smalt glass, jeg brukte et shotteglass og dyppet det i mel for hver gang jeg trykte ut) og legg dem på stekebrett. Kransekakebitene skal bare være så vidt stekt. Avkjøles på rist.




 



Trøffelkrem dag 2:
Pisk opp blandingen, slik den blir mye og luftig. Jeg fylte kremen i en kakesprøyte, og sprøytet på bunnen med en liten topp. Etter det er gjort ferdig, så kan du sette kakene kaldt i kjøleskapet.





Sjokoladeglasur: Smelt sjokolade over vannbad. Tilsett kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl litt til den ikke renner for mye. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.
Jeg lot dem stå litt i kjøleskapet, så dyppet jeg de en gang til for å få et lite ektra lag (og for å bruke opp sjokoladen ;p ) Sett de så i kjøleskapet for å stivne til skikkelig.


Tips: Smart å ha i fryseren, fordi de tiner på et øyeblikk!