fredag 15. juli 2011

Puffene jeg har laget :)

Har laget meg to stk puffer til å sitte på :) litt artig å ha noe som ikke bare er kjøpt!

Vi fikk noen teppeprøver på interiøravdelingen vår som vi skulle selge ut, for å slippe å kaste de.
Der fant jeg to teppeprøver av kuskinn i mange små sirkler sydd sammen. Et i bruntoner og et i gråtoner.
Tenkte da at de ble sikkert tøffe å lage krakker av :)

Når jeg var på stoff og stil kjøpte jeg også noe møbelstoff, fant da et i en kjempefin blåtone til det grå skinnet, og et beige til det brune skinnet. Da ble det litt mer nøytralt enn det blå :)




Kjøpte 2 stk skumgummikuber, som jeg skjærte ut kantene på, for å få de mer sylinderformet :) Målte først opp hvor mye jeg skulle kutte av og tegnet opp med en blyant. Så brukte jeg en skarp fiskekniv (smal og lang) til å skjære vekk hjørnene og formet den til sånn jeg ville ha den :)











Så la jeg stoffet med baksiden opp, og målte og tegnet opp hvor mye stoff jeg trengte, og laget sirkler ut av det som skulle være topp og bunn.
 Klipte ut stykkene og satt sammen toppen og siden for å sy dette sammen, valgte å prøve å sy dette helt rundt for å slippe mange sidesømmer på siden.

 Brukte litt ekstra margin på stoffet i tilfelle jeg skulle sy noe feil, eller det skulle bli stygt, men det gikk egentlig fint, så bare klipte jeg av det overflødige, slik det sto igjen 1cm etter det var ferdig sydd.
 Når jeg hadde sydd sammen toppen med siden, så plasserte jeg kuskinnet oppå toppen og begynte å sy. Trodde nålene kom til å knekke når jeg skulle sy dette fast, siden det er så tykt, men det gikk heldigvis fint, så da var det bare å kjøre på ;)
Viktig å holde stoffet beint og strekke det ut mens jeg sydde på skinnet.


Her er resultatet av toppen sydd på. Synes egentlig det ble bra.
Prøvde trekket på puffen før bunn ble sydd på, og måtte stramme inn litt, så det ble noen sømmer på sidene likevel. men det gjorde ikke noe fant jeg ut :)

 Her har jeg festet bunnstoffet på trekket, på puffen. Dette sydde jeg for hånd med små sting (noe som tok litt laang tid, men så er jeg pirkete da :P ) Det ble et bra resultat synes jeg :)
 Måtte nesten ha et nærbilde og :)
Festet nåler ned i skumgummien, så holdt stoffet seg fint på plass uten å skli.

 Her er bildet av den blå puffen, nesten ferdig å sy :)
 Det her ble resultatet :) egentlig ganske fornøyd med innsatsen min :P
Så nå har vi ekstra sitteplasser enten inne eller ute på verandaen :)
Enkle å flytte rundt på og behagelige å sitte på!

mandag 4. juli 2011

Trådlamper

 Fikk forspørsel om å legge ut bilder av lampene jeg har laget, og det kunne jeg jo selvfølgelig gjøre :)

Jeg fikk da inspirasjon min først da de viste klipp på God Morgen Norge om hvordan en lager de lampene her. Det her var da en stund før jeg flyttet i egen leilighet, men visste allerede da at jeg ville ha sånne i min framtidige leilighet :) og slik ble det! Fant tilbake til klippet på GMN, men det viste ikke så detaljert om hvordan en gjør det. Så fant jeg en annen blogg fra ei som hadde laget sånne, så da var det bare å sette igang ;)

Kjøpte inn ballonger (sånne som blir stoore og helt runde siden jeg ville ha den formen), vaselin, tapetklister, tråd og lampeskjermer fra Ikea (som jeg klipte i stykker for å få pærefestet :P ).
Blandet sammen litt tapetklister, det ble veldig tjukt, siden jeg ikke fulgte "oppskriften" :P men det gjorde ikke noe egentlig.
Så var det bare å rigge seg til på gulvet med avispapir lagt utover :)
Først var det å blåse opp ballongen til ønsket str, knytte en løkke med tråd i toppen (for å kunne henge opp ballongen), og så smøre den inn med vaselin.
Til første lampen jeg laget, dyttet jeg hele trådnøstet i klisteret, men fant ut at nøstet floket seg sammen på den måten (hadde lest om andre som syntes det var best å gjøre dette... meen... nei). Så jeg klipte heller av lange tråder, som jeg tok oppi etterhvert, syntes det var lettere :) Så var det egentlig bare å surre rundt til jeg syntes den hadde nok tråd på :)
Når jeg var fornøyd med mengden tråd, hengte jeg ballongen opp mellom to stoler, og lot den tørke i et døgn.
Så stakk jeg et lite høl i ballongen så det kom bare ut litt og litt luft om gangen, siden jeg måtte trykke litt her og der innimellom tråden for å løsne tråden fra ballongen. Lurt å gjøre dette litt forsiktig :)
Det ble et bra resultat til slutt da :) fikk klipt til lampeskjermene jeg kjøpte for anledningen, hengt de opp og "la" ballen oppå det. Og Voila! Nye lamper! :):)

Hekling

Har heklet en stund på et teppe. Tar sin tid, men har jo ikke noe hastverk med å få det ferdig :P så da hekler jeg i ny og ne når jeg føler for det :)
Kosearbeid kan en vel kalle det :)